Follow Us on

Voor- en nadelen van een draaikiepraam

Een draaikiepraam: voor- en nadelen

Zit u er eraan te denken om een draaikiepraam te laten installeren in uw huis? Draaikiepramen brengen een boel voordelen met zich mee! Maar, zoals altijd, zijn er altijd wel wat nadelen te vinden. Daarom hebben we in dit blog een aantal voor- en nadelen van draaikiepramen voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u straks de juiste keuze voor uzelf maken wanneer het gaat om draaikiepbeslag. Lees snel verder.

Voordeel 1: kleine opening, veel frisse lucht

Met een draaikiepraam haalt u met een simpele trek aan de hendel frisse lucht in huis. En dat ook nog eens zonder het raam volledig te openen. Dit houdt, vooral in de zomer, ongewenste gasten buiten, zoals vogels en vleermuizen.

Voordeel 2: eenvoudig te reinigen

Draaikiepramen kunt u volledig naar binnen openzetten en ook naar buiten. Op deze manier kunt u dus uw huis op twee manieren ventileren. Ook kunt u zo makkelijker rekening houden met uw interieur als het gaat om het openen van de ramen. Daarnaast zijn ze ook makkelijk schoon te maken.

Nadeel 1: materiaal

Draaikiepramen zijn vaak gemaakt van kunststof of staal. Alhoewel het een detail is, is het toch zo dat dit materiaal niet altijd past in elk interieur. Heeft uw huis bijvoorbeeld een meer klassieke inrichting, dan is de kans groot dat een dergelijk materiaal niet helemaal past bij uw smaak en inrichting.

Nadeel 2: raamdecoratie plaatsen

Doordat een draaikiepraam naar binnen open kan, kan raamdecoratie nog wel eens in de weg zitten. Omdat draaikiepramen daarnaast een hendel hebben is het niet handig om raamdecoratie achter deze hendel te plaatsen. Dit beperkt u wel in het kiezen in soorten en toepassingen van uiteenlopende raamdecoraties.

Benieuwd naar meer tips over ramen, kozijnen en raamdecoratie? Hou dan vooral ons blog in de gaten!

Posted by Gerald / Posted on 30 nov
  • Post Comments 0