Follow Us on

Kozijn

Kozijn expert

Goede kozijnen zijn een sierraad voor uw woning. Wij produceren houten kozijnen op elke gewenste maat. Voor nieuwbouw of renovatie. Met elke gewenste uitstraling van nostalgisch oud tot strak modern. Ook monteren wij kozijnen, zowel in hout, kunststof als aluminium, inclusief het glas. En dit alles doen wij in een ruime straal rondom Tilburg.

Tevens kunnen wij voor u bestaande gevelopeningen groter of kleiner maken of een doorbraak voorzien. Natuurlijk kunnen we veel bijkomende werkzaamheden laten uitvoeren door onze loodgieter, elektricien, cv-monteur, stukadoor of schilder. Wilt u zelf deelwerkzaamheden uitvoeren, ook dat is te bespreken.

kozijnen

U kunt naar onze showroom komen en u laten overtuigen met een goed advies. Ook van speciaal glas, beslag, insektenwering of zonnewering kunnen wij oplossingen laten zien. Alles rondom het kozijn in Tilburg in één hand waar u geen omkijken naar heeft. Van advies tot en met oplevering. Met ruim 30 jaar ervaring in de regio Tilburg kennen wij al veel tevreden klanten.

Schilderwerk; onderhoud en risico!

Al de door ons geleverde kozijnen, ramen, deuren en ander timmerwerk voor buiten worden met zorg gemaakt. Al het geleverde werk wordt minimaal 2 keer met grondverf gespoten van een hoge kwaliteit acrylaat verf.
De laagdikte is minimaal 100 mu droog.

Risico

Deze verf is een voorschrift volgens KVT en SKH. (Kwaliteit Van Timmerwerk en Stichting Keuring Hout).

Na montage dienen de kozijnen binnen 6 maanden te worden overgeschilderd, zowel buiten als binnen.

Ondanks de beste bedoelingen en vertrouwen van klanten in verkopers wordt men regelmatig niet goed of onvolledig voorgelicht bij de aankoop van verfproducten en het doel waarvoor bestemd. Belangrijk zijn de kleur en de eigenschappen van de verf.

Donkere kleuren hebben meer te lijden als de zon erop staat en kunnen de producten wel eens ongunstig beïnvloeden. Dit geldt voor vrijwel alle producten zowel van hout, kunststof, aluminium, zelfs muren of anders. Nog zeker zo belangrijk is de verf die gebruikt wordt.

Vraag altijd naar VOCHTREGULERENDE verf voor de buitenkant en AFSLUITENDE verf voor de binnenkant.

Geen goede vochtregulerende verf aan de buitenkant kan lijden tot houtrot!

Volgens de deskundigen (wij kunnen dat niet goed beoordelen) is het vocht transport van binnen naar buiten groter als andersom, ondanks ons denkpatroon.

Afsluitende verf belemmert de uitdamping naar buiten waardoor het optreden van houtrot in houtproducten en panelen reëel aanwezig is, zonder dat U zich ergens van bewust bent.

Fabrikanten van de kozijnen, ramen en deuren sluiten daardoor een claim op garantie uit. Erg vervelend voor de partijen dit te moeten ervaren of te ondergaan en iets wat meestal met onbegrip word ontvangen.

Vertrouwende U met deze opmerking en advies te hebben geholpen in het behoud van de kozijnen, ramen, deuren en andere producten.