Follow Us on

Shutters of jaloezieën als raamdecoratie?

Wat zijn de verschillen tussen shutters en jaloezieën?

Heeft u nieuwe ramen en kozijnen laten plaatsen? En bent u nu op zoek naar een echte finishing touch om het helemaal af te maken? Kies dan voor raamdecoratie in de vorm van shutters of jaloezieën! Beide typen raamdecoratie zijn enorm populair. Ze helpen u namelijk zelf de lichtinval te regelen. Omdat shutters en jaloezieën qua werking best wel op elkaar lijken, worden ze geregeld door elkaar gehaald. Maar er zit wel degelijk verschil tussen de twee. Wij vertellen u in dit blog meer over de verschillen tussen shutters en jaloezieën.

Verschillen in beweegmogelijkheden

Allereerst zijn de beweegmogelijkheden van shutters en jaloezieën anders. De lamlellen bij shutters worden in het geheel naar de zijkant bewogen. Ze worden net als bij een luik opengeklapt. De lamellen bij jaloezieën worden net als bij een rolgordijn omhoog getrokken.

Ze bewegen anders, dus u bedient ze ook anders

Omdat shutters en jaloezieën anders bewegen, dienen ze ook anders bediend te worden. U kunt jaloezieën dus omhoog trekken. Dit doet u met een trekkoord. Shutters verschuift u daarentegen met een bedieningsstok.

Het bevestigen van de raamdecoratie

Shutters en jaloezieën verschillen ook in bevestiging. Shutters zijn bevestigd in een shutterpaneel. Dit is een soort frame. De lamellen bij jaloezieën hangen aan koorden.

Shutters passen bij bijna elk raam

Wat ook belangrijk is om te weten, is dat shutters aan bijna elk type raam te monteren zijn. Zelfs relatief lastige ramen. Hierbij kunt u denken aan onder andere draai-kiepramen, ronde ramen of dakramen. Jaloezieën zijn minder geschikt voor dit soort ramen.

Welke raamdecoratie heeft uw voorkeur?

Het is nu duidelijk wat de verschillen zijn tussen shutters en jaloezieën. U kunt dus een weloverwogen keuze maken tussen de twee typen raamdecoratie. Natuurlijk hangt deze keuze voornamelijk af van uw persoonlijke smaak. Bekijk gerust verschillende soorten shutters, horizontale jaloezieën en verticale jaloezieën om een beter beeld te krijgen van de diverse mogelijkheden. Er is altijd wel een raamdecoratie dat bij uw raam past!

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Posted by Gerald / Posted on 07 feb
  • Post Comments 0