Follow Us on

Reparatie van ramen en deuren: wanneer is het nodig?

Kapotte ramen en deuren zijn veelvoorkomende bouwgebreken

Kapotte ramen en deuren zijn een van de meest gemelde gebreken door mensen die een nieuwe woning kopen. Voorbeelden van klachten door nieuwe eigenaren van een woning zijn onder andere tochtoverlast, vochtdoorslag of gebreken aan het hang- en sluitwerk waardoor de ramen of deuren niet goed kunnen openen en sluiten. Dan is een reparatie van de ramen, deuren of schuifpuien nodig.

Hang- en sluitwerk doet het niet goed

Een deur of raam moet natuurlijk altijd goed open en dicht kunnen. Ze moeten minstens 90 graden geopend kunnen worden zonder gehinderd te worden door obstakels. Het komt regelmatig voor dat ramen en deuren niet meer (goed) open of dicht gaan. Dan is er een probleem met het hang- en sluitwerk. Dit is meer dan alleen vervelend. Het maakt dat de ramen en deuren ook gevoelig zijn voor inbraak. Inbrekers kunnen een woning met defect hang- en sluitwerk namelijk makkelijker binnenkomen. Een ander gevolg van ramen en deuren die niet goed sluiten, is het feit dat uw woning niet meer goed geïsoleerd is. Redenen genoeg dus om een reparatie aan ramen en deuren uit te laten voeren wanneer het hang- en sluitwerk niet meer goed werkt.

Oorzaken van de gebreken

Gebreken aan ramen en deuren kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo komt het vaak voor dat ze niet goed afgehangen zijn. In sommige gevallen zijn de deuren of ramen ook te zwaar voor de scharnieren die gebruikt zijn. Als resultaat hiervan gaan ze onder het gewicht afhangen. Een reparatie van ramen en deuren kan ook nodig zijn wanneer ze simpelweg oud zijn, en veel gebruikt worden. Het materiaal zoals het hang- en sluitwerk is dan versleten.

Zelf repareren of specialist inschakelen?

Dan is er nog de vraag, kunt u de reparatie aan ramen en deuren zelf uitvoeren, of moet u er een specialist voor inschakelen? Wij raden altijd aan om hiervoor contact op te nemen met een specialist. Zoals eerder besproken kunnen defecte ramen en deuren nare gevolgen hebben, zoals slechte isolatie en zelfs inbraak. Laat de reparatie van ramen en deuren daarom over aan een ervaren vakman die ervoor zorgt dat het echt goed gebeurt, en die bovendien materialen gebruikt van hoge kwaliteit.

Posted by Gerald / Posted on 15 mei
  • Post Comments 0