Follow Us on

Kosten woning bouwen

Hoe kun je tegen lage kosten een woning bouwen?

Wat zijn de kosten voor een woning bouwen? Dat is natuurlijk de vraag die iedereen zichzelf stelt nu de huizenprijzen om een woning te kopen de pan uit gerezen zijn. Om niet teveel geld kwijt te zijn, kan zelf een woning (laten) bouwen een stuk voordeliger zijn. Bovendien heb je dan een nieuw huis dat aan vrijwel al je wensen voldoet. Lees hieronder meer over de kosten van een woning bouwen.

Minder kosten bij woning bouwen volgens format

Wie voordelig een woning wil (laten) bouwen, kan het beste terecht bij een bouwbedrijf dat die de woning voor je bouwt volgens een vast format. Zo kun je bijvoorbeeld een moderne gezinswoning, een riante notariswoning, een uiterst moderne notariswoning of een landelijke woning laten bouwen tegen geringe kosten. Dat format gaat uit van een door jou aangegeven investeringsbegroting. De kosten voor een door jou gekozen woning bouwen zijn dan inclusief de grondprijs en tuinaanleg, de vergunningsaanvraag, de architect en de constructeur.

Hoe kosten voor een woning bouwen zo laag kunnen zijn?

Als je woning laat bouwen volgens een vast format worden er geen astronomische bedragen gevraagd door de aannemer. Die heeft namelijk al zeer veel voorwerk verricht, waarvan je optimaal profiteert. Voor diverse typen woningen ligt reeds een basisontwerp klaar. Uiteraard is elk ontwerp helemaal naar eigen wensen aan te passen. Ook dat meerwerk gaat je de financiële kop niet kosten.

Ook een voordelige woning laten bouwen?

Zoals je hierboven gelezen hebt, kan het dus in de kosten reuze meevallen als je een woning laat bouwen. De kosten voor een nieuwe ontwerp woning bouwen zijn natuurlijk wel behoorlijk aan de prijs, maar qua kosten woning bouwen vallen relatief gezien dan weer mee. Ideaal dus wanneer je de dure huizenmarkt niet op kunt om je droomwoning te kopen. Zo blijft je droom hopelijk wel levend.

Meer info

Wil je meer weten over de kosten van een woning bouwen? Dan kun je uiteraard ook even contact.
Posted by Gerald / Posted on 29 jul
  • Post Comments 0