Follow Us on

Houten of kunststof kozijnen kiezen?

Houten of kunststof kozijnen kiezen?

Houten kozijnen vs kunststof kozijnen

Bent u op zoek naar nieuwe kozijnen? En kunt u maar niet kiezen tussen houten of kunststof kozijnen? Wij helpen u hier graag een handje bij. Beide kozijnsoorten variëren enorm van elkaar qua kenmerken. Dat maakt dat beide kozijnsoorten ook andere voordelen hebben/ Bent u benieuwd wat deze zijn? En welke kozijnsoort beter is? Lees dan snel verder, want wij gaan het in dit blog hebben over houten vs kunststof kozijnen.

Waarom kunststof kozijnen kiezen

Kunststof kozijnen staan bekend om een hoge isolerende waarde. Dat betekent dat u met kunststof kozijnen gedurende de winter de warmte binnen houdt en gedurende de zomer de warmte buiten houdt. Daarnaast hebben kunststof kozijnen een lange levensduur. Ze hebben weinig onderhoud nodig. Ook zijn ze milieuvriendelijk en hebben ze een vochtwerende, inbraakwerende, geluidswerende en brandwerende functie. En niet geheel onbelangrijk, kunststof kozijnen zijn goedkoper dan andere kozijnsoorten. U kunt kunststof kozijnen in verschillende kleuren, modellen en maten krijgen. Er zit dus vast wel iets voor u tussen!

Waarom houten kozijnen kiezen

Het nadeel van kunststof kozijnen is dat u ze niet zomaar kunt beschilderen. Uw kozijnen schilderen kan wel als u kiest voor houten kozijnen. Zo kunt u de kleur dus eenvoudig naar wens veranderen. Wat wel belangrijk is bij houten kozijnen, is dat u de kozijnen goed en regelmatig onderhoudt. Houten kozijnen zijn onderhoudsintensief. Als u ze niet goed onderhoudt, kan verrotting optreden. En dat wilt u niet. Onderhoudt u de kozijnen wel goed? Dan hebben houten kozijnen een zeer lange levensduur. Houten kozijnen zijn naast verrotting ook gevoeliger voor kou, warmte en schimmel. Hier dient u wel rekening mee te houden. Ook zijn houten kozijnen wat duurder dan andere kozijnsoorten. Maar als u voor houten kozijnen kiest, heeft u wel een prachtig aanzicht en creëert u een warm gevoel, wat uw woning een gezellige sfeer geeft. Vragen? Neem contact met ons op.
Posted by Gerald / Posted on 21 nov
  • Post Comments 0