Follow Us on

Gietvloer of pvc? De juiste keuze voor elk design

Bij een verbouwing komen heel wat belangrijke vragen en keuzes kijken: isolatie en wandbekleding zijn bijvoorbeeld slechts een paar van die zaken. Daarnaast is er uiteraard het aanleggen van de vloeren, want ook daar zijn er misschien meer belangrijke opties dan je zou vermoeden. De gekende favorieten zijn houten vloeren, vinyl- of tapijt bekleding, maar verder heb je ook nog een gietvloer of pvc vloer. Er zijn verschillende factoren die je keuze kunnen beïnvloeden en het is allereerst belangrijk om goed te begrijpen wat elk type inhoudt, vandaar zetten we het hier even allemaal op een rijtje.

gietvloer of pvc

Van hout tot steen en kunststof

Wat zijn de verschillende soorten vloer waar je uit kan kiezen? Dat is misschien wel de eerste belangrijke vraag die je moet onderzoeken. Uiteraard zijn er verschillende materialen beschikbaar, maar ook per materiaal kunnen er nog onderling verschillen zijn tussen bijvoorbeeld de afwerking of aanlegmethode. Onder houten vloeren heb je planken, laminaat en parket als populairste opties, bij rolbekleding gaat het over tapijt vloeren, vinyl en linoleum. Gietvloeren kunnen uit beton bestaan, maar ook uit kunststof zoals epoxy. Tot slot blijven ook tegelvloeren erg populair voor onder andere keukens en badkamers.

Zoek de verschillen

De look van een vloer is natuurlijk een bepalende factor in je keuze. Sommige types zoals vinyl en epoxy gietvloeren kunnen verschillende uitstralingen nabootsen en zijn alleen daarom al een populaire keuze. Maar uiteraard zijn er nog andere belangen naast de uitstraling, zoals het aanvoelen van de vloer. Een houtvloer voelt zachter dan beton, een epoxyvloer voelt zachter dan een houtvloer, en een tapijt voelt dan weer zachter dan een epoxyvloer. Daarnaast zijn er nog praktische verschillen, zoals het aanleggen, maar ook hoe duurzaam of krasbestendig de vloer is.  Informeer jezelf dus goed op voorhand!

Posted by Admin / Posted on 08 dec
  • Post Comments 0