Follow Us on

Dakraam Amsterdam

Dakraam in Amsterdam nodig?

Bent u benieuwd naar de voor- en nadelen van het laten plaatsen van een dakraam in Amsterdam? Een dakraam is een bekend straatbeeld in Nederland, het wordt op veel huizen toegepast om toch nog dat beetje extra daglicht en frisse lucht in huis te halen. Heeft u bijvoorbeeld een donkere zolder in Amsterdam? Of wilt u uw hobbykamer lichter maken, zodat u goed kunt zien wat u aan het maken bent? Dan is het dakraam niet weg te denken! Lees in dit blog alle voor- en nadelen van het laten plaatsen van een dakraam in Amsterdam.

De voordelen van daglicht

Voldoende daglicht in huis is heel belangrijk voor de mens. Daglicht zorgt namelijk voor veel positieve effecten op ons lichaam. We kunnen er beter van slapen, we hebben een beter humeur en het is goed voor onze biologische klok. Toch spenderen we gemiddeld 90 procent van onze tijd binnen. Dit is dus niet gezond, daarom is een dakraam in huis zo belangrijk. Een dakraam zorgt voor een grote toename van daglicht in huis.

Creëert een extra kamer

Een ander positief effect van het dakraam is dat het een goede investering is voor uw huis. Zolders worden vaak alleen gebruikt om troep op in te slaan. Wanneer u hier een dakraam laat plaatsen kunt u de zolder ook voor andere doeleinden gebruiken. Met een dakraam creëert u als het ware een extra slaap-, studeer- of hobbykamer.

Stijging in waarde van het huis

Wanneer u een dakraam van uitstekende kwaliteit laat plaatsen die alle extreme weersomstandigheden kan doorstaan, dan heeft u hier nog jarenlang plezier van! Ook zorgt een goede kwaliteit dakraam voor een stijging in de verkoopwaarde van uw huis. Uw huis ziet er nu nog aantrekkelijker uit dankzij het extra daglicht op de kamer(s).

De nadelen van een dakraam

Alhoewel dakramen in Amsterdam voornamelijk veel voordelen hebben, zijn er ook een paar kleine nadelen te vinden. U creëert namelijk bij het plaatsen van een dakraam geen extra ruimte, zoals u wel zou doen met een dakkapel. U behoudt dus de schuine wanden. Daarnaast is het plaatsen van een dakraam een flinke klus dat goed uitgevoerd moet worden. Wanneer u zelf geen klusser bent is het verstandig om een professional in te huren. Dit drijft de prijs flink omhoog. Het voordeel is dat u dan wel verzekerd bent van een goed eindresultaat.

Dakraam laten plaatsen

Bent u er nu zeker van dat u graag een dakraam in Amsterdam wilt laten plaatsen? Met echte professionals heeft u een prachtig eindresultaat. Heeft u vragen of ervaringen met het plaatsen van een dakraam? Wij horen uw verhalen graag. U kunt ons contacteren via dit contactformulier.

Posted by Gerald / Posted on 06 aug
  • Post Comments 0